sunnuntai 27. tammikuuta 2013

:(

Kylläpä tuli paha mieli ja paskamutsi-fiilis, kun äitin tykönä hänen mies kysyi multa, että "Annatko oikeasti korviketta vauvalle?" Kerroin ettei maitoa tule itellä tarpeeksi ja imettäminen käy ihan älyttömän kipeää, etten pysty siihen. Mutta miten aikuinen mies, jolla ei oo hajuakaan miltä se voi tuntua yms, voi ymmärtää:/ Itkua piti piettää:(

<3:llä: Mirella

20 kommenttia:

 1. Mä en ymmärrä miten kenelläkään on pokkaa kysyä asiasta. Ei se muille kuulu vittuakaan.
  Kyllä suututtaa sun puolesta.
  Muista ettet tee mitään väärää ♡

  VastaaPoista
 2. Tuli paha mieli sun puolestas. :( Et tosiaankaan tee mitään väärää.

  VastaaPoista
 3. häh! Miten voi olla noin törkeä! Anna tollasten puheiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Mä en ymmärrä minkä takia toiset pitää korviketta niin "pahana", jostain vauvan ruokaa on saatava jos ei itseltäkään tule. Ja nykyään korvikkeet on varmaan melkein yhtä hyviä kuin äidin maito :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ei pahaa tuolla kommentilla tarkoittanut, mutta pahalta se tuntu. Teki mieli heittää se pullo seinään ja käskeä imettää itse, kun se kerta on niin helppoa :D

   Silloin varmasti, kun hän on ollut nuori, niin imetyksen ongelmista ei ole puhuttu ja korvikkeet on ollu paljon huonompia kuin nykyään.

   Ja edelleenkin imetyksen ongelmista puhutaan vähän missään julkisesti.

   Poista
 4. Tyhmää kysyä tuollaista kun ei asiasta mitään tiedä.! Se vaan on niin että juuri ne jotka ei asiasta mitään tiedä laukoo tyhmimmät kommentit. Esimerkkinä yksi ystävistäni totesi tässä taannoin että 'ei noilla sun tisseillä kyllä ketään imetetä' kokoon viittasi siis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika millasia ihmiset on ! Tissien koko ei siihen kyllä mitenkään vaikuta. Ja sitten kun maito nousee nii ne kyllä turpoo kaksin kertaseks :D

   Poista
  2. Niin, ja itse luin juuri jostain, että oliko sitten AA-kokoiset tai F-kokoiset, niin saman verran sieltä sitä maitoa tulee. Hormonit vaikuttaa maidon nousemiseen, ei se minkä kokoiset ne ovat!

   Poista
  3. niinpä! Ja he eivät tiedä, miltä tuollaiset kommentit voi tuntua.

   Siis mitä?:D Voi luoja:DD Ajattelikohan hän, että isompiin tisseihin mahtuu enemmän maitoa:DD Ajatteli mitä tahansa, niin tuo kommentti on varmasti tuntunut pahalta:/

   Poista
  4. Nojoo tuntu kyllä! Ja itsehän tiiän sen koko jutun merkitsemättömyyden mutta silti sitä loukkaantu. Osaa ihmiset olla välkkyjä... :D ja kun en ole vielä päässy ees kokeilemaan imetystä ja nyt jo tuomitaan?!:D

   Poista
  5. Uskon! Niinpä. Jotku ei sitten osaa ajatella yhtään!

   Poista
 5. Höh, elä välitä, sää oot just paras mutsi tytölle :) Miksi korvikkeita olis ees olemassa jos ne on niin saatanasta? Ja kute oot varmaa miljoonakertaa lukenu, et pääasia on että ootte molemmat tyytyväisiä, ja ethän sää halua vauva-ajasta ainooksi muistoksi sitä kuin tuskaa ruokailut oli. niistäki voi tehä mukavan hetken, ja ei lapsesta tule sen kummempaa, syö se sitten tissiä vai pulloa, pyh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Niinpä.

   Nyt on ollut paljon rennompaa ja mukavampaa. Ruokahetkiä ei tarvitse odottaa kauhulla ja lapsikin varmasti nauttii niistä enemmän, kun äiti ei ole hermostunut ja itkuinen :)

   Uskon, että meidän tytöstä tulee ihan terve ja fiksu tyttö vaikka onkin "korvikelapsi" :)

   Poista
 6. Miten aikuin ihminen uskaltaa tollasta möläyttää ?! Vaikka jokaiselta tulee joskus aivopieruja ni vois silti vähä ajatella et mitä möläyttää vasta synnyttäneen/raskaana olevan kuullen. Luulis nyt et tyhmäki tajuaa et silloin hormoonit heittelee ympäriinsä yhtä pahasti ku sähköjänis. Ja muutenki, eiköhän se oo jokaisen vanhemman ihan oma asia miten lapsensa hoitaa, ruokkii, kasvattaa pukee, ym. ! Ja siihen ei sais mun mielestä kenenkää puuttua, jos lapsella on kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Niinku jo ylempänä sanoin, niin teki mieli heittää se pullo seinään ja käskeä imettää itse, kun se kerta on niin helppoa :D

   Minusta tuntuu, ettei jotku ymmärrä ollenkaan kuinka paljon hormonit synnytyksen jälkeen heittelee ja kuinka pinnassa kaikki tunteet on.

   Poista
  2. No uskon, ja ite oisin varmaan jo heittäny, en seinään vaan vaikka tätä henkilöä kohti, ja vaikka vielä sen tärkeimpiä varustuksia kohti. Ois saanu ainaki tuntea kipua! ;)

   Onneks on meitä muita vasta synnyttäneitä, ni myö stempataa toisiamme! <3

   Poista
  3. No joo! Haha:D

   Niinpä <3 En tiedä mitä tekisin ilman teitä ihania <3

   Poista
 7. Olipas kurja kommentti äitisi mieheltä.. Miehenä hänen on varmasti todella vaikeaa ymmärtää miksi joku ei rintaruokkisi lastaan. Voin kuvitella kuinka syvältä tuo sinua kirpaisi kun tiedän miten kovin haluaisit pystyä imettämään. Symppaan sua kyllä täysin kivuliaan imetyksen kanssa! Mullakin alku oli yhtä irvistelyä. Mutta korvikeruokintan siirtyminen noista syistä ei suinkaan tee sinusta huonoa äitiä, päinvastoin :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tuntuu jo pahalta ottaa se korvike kaapista, niin vielä jonkun pitää muistuttaa siitä:/

   Kaikista pahimmalta tuntuu just se kun niin kovasti haluais imettää, muttei pysty sen kivun takia. Ja se ei ole pientä kipua, kun vaikutti negatiivisesti koko arkeen. Ja maitokin varmasti just sen takia väheni, kun stressasin sitä asiaa niin paljon.

   Nyt on ollut paljon helpompi olla ja en enää odota itku kurkussa seuraavaa ruokahetkeä. Ja lapsikin varmasti sen vaistoaa ja on myös tyytyväisemmän oloinen:) Tärkeintähän kuitenkin on, että lapsi saa ruokaa, rakkautta ja hellyyttä <3 :) Ja saahan pieni jonkun verran rintamaitoa, kun pystyn sitä vähän pumppaamaan.

   Poista

Jätähän kommenttia käynnistäsi, kiitos:) <3