sunnuntai 9. joulukuuta 2012
"Nyt on aika nauttia äitiyslomasta! Olet vapaa työasioista ja voit keskittyä itseesi ja pian maailmaan saapuvaan tulokkaaseen. Olet ehkä kärsimätön ja haluaisit jo tavata vauvan. Nyt tarvitaan malttia, koska lapsi syntyy vasta, kun hän on valmis syntymään.

Lapsi
Lapsi on nyt täysikasvuinen, ja häntä ei enää pidetä ennenaikaisena, jos synnytys käynnistyy tämän raskausviikon aikana. Lapsi on periaatteessa täysin valmis, enää tapahtuu vain pientä hienosäätöä. Lapsen aivot ja hermosto toimivat yhä paremmin. Niiden kehitys jatkuu koko lapsuuden ajan, teini-ikään saakka.
Lapsi pulskistuu edelleen. Ihoa peittävä kinakerros on häviämässä, vaikka osa siitä jää vauvan iholle. Öljymäinen kinakerros nimittäin helpottaa lapsen matkaa synnytyskanavan läpi.
Sinä
Lapsi on luultavasti laskeutunut, ja pää on kiinnittynyt paikoilleen. Hengittäminen on nyt helpompaa, mutta toisaalta tunnet enemmän painoa alavatsassasi. Voit myös tuntea satunnaista pistelyä, kun lapsen pää painautuu lantionpohjaasi. Yöt ovat nyt mitä ovat. Ehkä joudut käymään pissalla monta kertaa yössä. Ehkä sinulla on suonenvetoja tai närästystä. Hyvää nukkumisasentoa ei tahdo millään löytyä. Jopa istuminen ja seisominen voivat olla hankalaa. Yritä kuitenkin jaksaa, enää ei ole paljon jäljellä.
Olet luultavasti äitiyslomalla, nauti tästä ajasta! Käytä hyväksesi viime hetket ennen synnytystä. Tapaa ystäviä, tee kävelyretkiä ja lepää. Monet kokevat juuri nämä viimeiset viikot erittäin tärkeiksi. Voit täyttää mielesi muulla kuin työasioilla, ja saat rauhoittua. Sinulla on oikeus tehdä juuri sitä, mitä haluat ja jaksat.
Monet haluaisivat jo odotusajan päättyvän. Synnytyksestä ei voi kuitenkaan päättää, se on lapsesta kiinni, milloin hän on valmis syntymään.

Vauvasi on nyt purjosipulin pituinen!

Sikiön paino: 2950 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 33 cm
Koko pituus: 46 cm"
 
<3:llä: Mirella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommenttia käynnistäsi, kiitos:) <3