sunnuntai 16. joulukuuta 2012

38+0

"Sikiön paino: 3200 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 34 cm
Koko pituus: 48 cm

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 36 viikkoa vanha. Käden otteet tulevat lujemmiksi ja sikiö reagoi selvemmin valoon ja ääniin. Sen vartalo on pyöreä ja pullea. Suolistossa on nyt kunnon määrä mekoniumia, lapsenpihkaa. Yleensä pää on alaspäin ja usein painunut lantiota vasten. Nyt kohdussa on niin ahdasta, että kädet ja jalat pysyvät tiukasti kiinni vartalossa. Luusto muuttuu kovemmaksi, mutta kaikki kehon luut eivät ole kovia vielä synnytyksessäkään. Pääkallossa on pieniä aukkoja, jotta pää pystyy mukautumaan synnytyskanavaan. Pää voi näyttää hieman oudolta heti synnytyksen jälkeen, mutta se palaa oikeaan muotoonsa nopeasti.


NAINEN 39. raskausviikko
Älä tuijota liian tiukasti laskettua aikaa! Oletetun syntymäpäivän yhteydessä käytetään aikavarausta”plus/miinus 14 päivää”. Se tarkoittaa, että synnytys voi alkaa koska tahansa seuraavien neljän viikon aikana! Säästät paljon kallisarvoista energiaa, kun et anna lasketun ajan päivämäärän hallita elämääsi. Kuten olet huomannut, et juurikaan pysty kontrolloimaan raskauttasi. Niin on myös nyt. Vaikka kuinka jännittäisit ja odottaisit laskettua päivää, et voi vaikuttaa todelliseen syntymähetkeen.

Onko olosi kehnonlainen, voitko pahoin ja huimaako sinua makuuasennossa? Se on normaalia ja sitä kutsutaan vena cava -syndroomaksi. Painava kohtu painaa suurta verisuonta selässäsi ja hidastaa veren virtaamista takaisin sydämeesi. Tämä ei ole vaarallista, mutta joskus sangen epämiellyttävää. Monille paras makuuasento on vasemmalla kyljellä, koska se vaikuttaa vähiten kehon verenkiertoon.

Pituus häpyluusta kohdun korkeimmalle kohdalle vaihtelee riippuen siitä, onko lapsen pää kiinnittynyt vai ei. Kun pää kiinnittyy, tunnet painetta lantiossa." linkki

Meidän vauva on vähän pienempi kyllä, mutta voihan arvio heittääkkin! Enää 11 yötä käynnistykseen..Mulla on sellanen fiilis, että vauva syntyy ennen sitä :)

Tuntuu, ettei oo mitään mistä kertoa, kun vain koko ajan odotan, että vauva syntyy!:DMaha näyttää ihan eri kokoiselta, riippuen mistä päin ottaa kuvan:D

Kissoilta myös terveiset:

On ne niin hyviä kavereita keskenään!:)
<3:llä: Mirella

4 kommenttia:

 1. Kokemuksesta voin kertoa, että ne viimeiset viikot on kyllä sanan mukaisesta ODOTUSTA ;) Lähtisi mieluusti muutamaa päivää laskettua aikaa ennemmin vauvan hakuun <3 Meillä on kaikki lapset mennyt vähän yli lasketun ajan ja ne on olleet kyllä niitä elämän pisimpiä päiviä. Oikein paljon onnea ja tsemppiä sulle vielä viimoisiin odotuspäiviin; pian teillä on ihana pienokainen hellittävänä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta!:D

   Onneksi saatiin käynnistysaika, ettei mene yli lasketun ajan. Muuten voisi olla jopa kk odotusaikaa jäljellä! voin kuvitella, kuinka pitkiltä sinun päivät ovat tuntuneet!

   Kiitos paljon <3

   Poista
 2. Sinut on haastettu blogissani! :) (http://helmiaisenodotus.blogspot.fi/2012/12/11-asiaa.html)

  VastaaPoista

Jätähän kommenttia käynnistäsi, kiitos:) <3