sunnuntai 2. joulukuuta 2012

37.raskausviikko

"Sikiön paino: 2700 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL):32 cm
Koko pituus: 44 cm

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 34 viikkoa vanha. Istukka, joka kauan oli sikiötä painavampi, painaa nyt seitsemäsosan sikiön painosta. Ruoansulatusjärjestelmä ja suolisto ovat vielä suhteellisen epäkypsiä, eivätkä ole täysin kypsiä ennen kuin lapsi on kolmesta neljään vuotta vanha.
Nyt rasvakerroksen osuus on n. 15 prosenttia sikiön painosta. Iho näyttää vaaleanpunaiselta huolimatta rasvakerroksesta. Syynä on se, että verisuonet ovat niin lähellä ihon pintaa. Ihopoimuja kehittyy mm. polviin, ranteisiin ja niskaan.

NAINEN37. raskausviikko
Jos sinulla on ruoansulatusvaivoja, kipuja kylkikaaren alla tai olet hengästynyt, selitys on tässä: Tämä on ajankohta, jona kohtu on korkeimmillaan, aivan ylhäällä rintalastan alapuolella. Lapsen ja kohdun paino painavat rintakehää ylöspäin, ja alimmat kylkiluut työntyvät ulospäin. Lohduttaudu sillä, että lapsen pää voi hetkenä minä hyvänsä painua lantioosi, jolloin pystyt hengittämään taas helpommin. Valitettavasti tämä tosin lisää painetta virtsarakkoon, ja voit joutua käymään pissalla usein – monien odottavien äitien mielestä kiusallisenkin usein.
Voi olla mukava ajatella, että pian saat taas koko vatsanseutusi omaan hallintaasi. Mutta usko tai älä: voit tulla vielä kaipaamaan sikiösi pikku potkuja!"Ne on Jonin kädet..:D Olis pitäny laittaa omat tuohon alle, niin ei ois näyttäny hassulta!:D Pitää ottaa uusi:D<3:llä: Mirella

2 kommenttia:

 1. Löysin blogisi ja päätin ruveta seurailemaan kuulumisia, sillä menemme viikoissa aikalailla samoissa. Ihana tuo masukuva jossa on miehesi kädet tehneet sydämen. Täytyy itsekkin ottaa tuollainen :) Käyppä kurkkaamassa mun blogia, jos sulla sattuisi vaikka olemaan samoja outoja ongelmia kun mulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo blogiasi kurkkailemassa, kun laitoit linkin siihen yhteen postaukseen :) Jään seuraamaan myös sinun raskauden etenemistä :)

   Kiitos :) ois pitäny ehkä ite laittaa omat kädet tuohon alle, kun näyttää jotenki hassulta!:D Ottakaa te parempi!;)

   Hmm..kävin lukemassa postauksen ja ei mulla tuollaista oo ollu. Toivottavasti selviää/loppuu pian! Ettei olis mitään vakavampaa:/ Kyllä mulla jonkun verran jalkoja särkee, muttei se tuollaista oo..

   Poista

Jätähän kommenttia käynnistäsi, kiitos:) <3