maanantai 19. marraskuuta 2012

Rv 34+1

"Kontakti omiin jalkoihin saattaa olla hetkeksi menetetty. Et ehkä ylety suuren vatsan vuoksi enää sitomaan omia kengännauhojasi ja vatsa voi muutenkin olla tiellä arkielämässä.
Lapsen paino lisääntyy edelleen, noin 25-30 grammaa päivässä. Kohdussa on ahdasta, ja lapsi liikkuu nyt eri tavalla kuin aikaisemmin. Hän on ehkä myös kääntynyt pää alaspäin ja on valmis syntymään.
Lapsella on jo pitkät kynnet, ja hän voi myös raapia itseään. Nyt lapsi on niin iso, että hän ei enää kellu lapsivedessä, vaan lepää kohdussa. Lapsella on silmät auki hereilläollessa, ja vastaavati kiinni nukkuessa.
Kun lapsi syntyy, vauvan silmät ovat yleensä siniset. Silmien pigmentointi ei vielä ole valmis, siksi valtaosa lapsista syntyy sinisilmäisinä. Silmien altistuessa valolle, väri alkaa kehittyä. Lapsen lopullinen silmien väri kehittyy lopulliseksi puolen vuoden ja kahden vuoden välillä.

Sinä

Saatat edelleen kärsiä kutinasta, varsinkin vatsan seudulla, jalkapohjissa sekä kämmenissä. Jatka kosteusvoiteiden käyttöä. Voit myös harjata kutisevaa ihoaluetta varovasti pehmeällä harjalla. Kerro neuvolassa, jos kärsit kutisevasta ihosta.
Tunnet ehkä itsesi isoksi ja kömpelöksi, vatsa tuntuu olevan aina tiellä. Et ehkä ylety solmimaan kengännauhoja. Vältä edelleen korkokenkiä ja käytä jalkaystävällisiä kenkiä.
Raskaushormonit saavat rintasi kasvamaan ja täyttymään maidolla. Rinnoistasi saattaa tulla jo vähän nestettä. Tätä kellertävää nestettä kutsutaan ”kolostrumiksi”. Kehosi antaa sinulle merkkejä siitä, että se valmistautuu synnytykseen.
Raskaushormonit vaikuttavat paitsi rintoihisi myös lapsen rintoihin. Usein vastasyntyneen lapsen rinnat ovat vähän turvonneen näköiset, ja tyttölasten rinnoista saattaa jopa tulla vähän nestettä.
Sikiön paino: 2300 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 30 cm
Koko pituus: 41 cm"
Maha ei oo vieläkään niin suuri, että se olisi kovasti tiellä. Silloin jos pitää nostaa jotain lattialta :D  Raskausarpia ei oo mahaan tullut.. rintoihin vain:/ Ja tuota rintamaitoa on tullut jo rv 20 lähtien:D

Voisin vain syödä koko ajan!:D
Rv 34+1
Huomenna on taas työpäivä ja onkin viimeiset 4 työpäivää piitkään aikaan. Alkaa vihdoin äippäloma! <3 Ja lauantaina mennään sinne hotelliin yöksi. Love my life!


<3:llä: Mirella

4 kommenttia:

 1. mullakin olis tällä viikolla alkanu äippäloma.. ja se lukee kalenterissa, tosin vedin sen yli sillon elokuussa, mut kyllähän noi päivämäärät mielessä on pysyny et millon mitäkin olis tapahtunut :/ mut hei, rentouttavaa minilomaa teille <3 ja alkavaa äippälomaa! muista tehdä kaikkea kivaa ja nähdä kavereita yms. koska sitten kun vauva syntyy niin ei oo enää niin paljoa omaa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vieläkin niin paha mieli teidän puolesta:( <3 Voimahalaus sinne <3

   Kiitos <3 :) Se on totta, täytyy tehdä mahdollisimman paljon omia juttuja vielä kun ehtii:)

   Poista
 2. Hihhii, vihdoin sullaki alkaa tää ihana kotona löhöily! :)Mut varo ettet löhöö liikaa, itel käy monena päivänä sillee et jos joku homma pitäis tehdä, niin siirrän seuraavalle päivälle koska ajattelen illmeisesti alitajunnas että voin tehä sen aina seuraavana päivänä. Ja sit se siirtyy ja siirtyy ja siirtyy.... :D
  Mut löhötäkki täytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!:D Mulla on kyllä joka toinen viikko ollu vapaata, niin oon vähän jo tottunu siihen löhöilyyn:D

   Ja oon ollu reipaski!;D Välillä tulee päiviä, ettei meinaa saada mitään aikaiseksi ja joskus taas virtaa riittää vaikka muille jakaa!:D

   Poista

Jätähän kommenttia käynnistäsi, kiitos:) <3