torstai 15. marraskuuta 2012

Kissat, vauva ja pinnasänky?

Hei te kaikki joilla on kissoja ja vauva!

Oon miettinyt miten saisin kissat pysymään poissa pinnasängystä. Yksi ja ensimmäisenä mieleen tuleva vaihtoehto on tietenkin, että makkarin ovea pietettäisiin yöllä ja päikkäreiden aikaan kiinni. Mutta miten kissat saa totutettua siihen, kun ne on aina nukkunut meidän kainalossa. Ja kun yöllä täytyy käydä vessassa, lämmittämässä pulloa yms, niin kissat saattaa livahtaa makkariin huomaamattakin. Ja nuin pienessä makkarissa loppuu helposti happi! Oisko jotain tuuletinta, joka vaihtais sen ilman?

Enkä haluais, että kissat tuntee meidän hylkäävän ne..:/ Kun ovat meille kuitenkin rakkaita perheenjäseniä <3


Tälläistä verkkoa mietin, mutta siitähän kissa pääsee helposti läpi. Ainakin meidän Nemo:D Sekä on hankala alkaa aina irroittamaan, kun vauva täytyy nostaa sängystä pois..

Sitten löysin tälläisen, mutta on niin kallis (95€). Voiskohan tuon tyylisen tehdä itse. Entä nuo lukot? Ja mistä tuollaista verkkoa.. voisko sekin olla puuta?

Tämä olisi helpompi nostaa pois.Kissa ei tahallaan mitään pahaa tekis, mutta jos vahingossa menee kasvojen päälle (kun tuoksuu maidolle) yms. En halua ottaa riskiä! Vaunuissa ei sitä ongelmaa parvekkeella ole, kun siitä voi hyvin laittaa oven kiinni.

Miten te muut olette asian ratkaissut? Ideoita ja apua tarvitaan!


Olen ollut eilen ja tänäänkin reipas ja tehnyt tehtävät ja muitakin juttuja!:) Nyt saunaan ja huomenna hellu tulee kotiin ja saadaan uusi sänky.


<3:llä: Mirella

14 kommenttia:

 1. Meillä ei kyllä kissoja ole, mutta mie ainaskin oon sitä mieltä, että hommata just joku tuommonen este systeemi siihen pinnasängyn päälle.
  Ei ainakaan kannata estää kissoja tulemasta makuuhuoneeseen jos ne on aina siellä nukkunu.
  Ne saattaa tulla niin mustasukkasiks sitten siittä vauvasta että tekkee tahallaan sille jotain..
  Eli joku tuommonen kehikkojuttu siihen vain!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!:) Ne on aina ollu sellasia meidän vauvoja, että tekee varmasti tiukkaa jäädä hetkeksi vähän taka-alalle:D

   Poista
 2. Meillä kissa ei ole ollut yhtään kiinnostunut pinniksestä, mutta eipä siinä tällä hetkellä nukukkaan ketään. :D Pojan juniorisängyssä tuo sen sijaan nukkuisi mieluusti. Se on kuitenkin eläimiltä kielletty paikka ja joka kerta kielletään ja nostetaan pois, kun tämä pyrkii sinne.

  Helpoin vaihtoehto on varmaan hankkia tuollainen verkko tai kehikko. Sen lisäksi voi kokeilla tietysti esimerkiksi kissakarkotetta, hieroa sitruunaa pinnasängyn laitoihin tms. ja ihan vain kieltää kissoja menemästä sänkyyn. Jotkut käyttää apuna myös suihkupulloa eli suihkuttavat vettä kissan päälle, kun nämä pyrkivät pinnikseen ja kissa siten ymmärtäisi, ettei se ole niiden paikka.

  Onko teillä pinnasänky jo kotona, jotta näette jo nyt onko kissat kiinnostuneita siitä?

  VastaaPoista
 3. Ite oon miettiny ihan samaa kun meillä noita kissoja on kolme kappaletta.. Mut oon päättäny et kiellän aina kun menevät sinne ja iltaisin saatan laittaa ovea kiinni, jolloin rauhottuvat olohuoneeseen. Jätän kuitenkin rakosilleen, eli mahtuvat huoneeseen/huoneesta pois ja ilma kiertää samalla.
  Tällä hetkellä kiinnostavinta sängyssä on mobile, mut sekin on melkeinpä jo tutkittu. Ja nuo vanhemmat kissat ovat jo oppineet, että on kielletty paikka. Lähtevät siis nopeasti pois jos satun näkemään ne siellä. Ja on päivä päivältä yrittäny vähemmän sinne. (Lisäksi nää vanhemmat pelkää lapsia, joten veikkaan aika vahvasti, että kun pieni kerran tai pari siellä sängyssä itkee niin kissoille ei tuu ees mieleen mennä lähelle sitä :D) Nuorin kissa, joka on viel alle 6kk, on kerran mennyt sinne nukkumaan päiväunet ja välillä iltaisin yrittää, mut ku nostaa jo pelkästää meiän sängyltä pois, niin ei se jaksa kauaa yrittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nukkuvat mieluummin siellä missä on tottunut tähänki mennessä.. :)

   Poista
  2. Teillä on siinä mielessä helpompi tilanne, ku teidän kissat ei oo nukkunu teidän vieressä ja tottunu siihen:D

   Niin joo mitenhän mobilen käy:D Varmasti kiva lelu!:DD

   Poista
 4. Meillä kissa nukku sängyssä ainako silmä vältti ennenko vauva tuli. Varmaan joka päivä sai pariin otteeseen antaa häädön. Mobile ja verhot kiinnosti niin paljon ilmeisesti, ettei voinu pysyä poissa. Mutta sitten kun vauva kotiutui, ei yrittänytkään. Pari kertaa kävi haisteleen, mutta siihen loppu mielenkiinto.

  Nykyäänkään kun tyttö nukkuu jo omassa huoneessa, ei ole kuin kerran löytyny sängystä nukkumasta, ja kerran se jäi oven taakse vahingossa illalla. Vaunut on ollu paljon kivempi nukkumispaikka.

  Mieki harkitsin silloin odotusaikana tuon kissanverkon ostamista sänkyyn ja vaunuihin, mutta kaatu sitten budjettiin. Onneksi en ostanu, olisivat olleet hyödyttömiä.
  Meillä on tuo kissa vähän erakkoluonne, ja pelkää lapsia, joten siinäki saattaa olla osasyy, ettei ole muutakuin pari kertaa raapaissut (ja ihan aiheesta ko muksu on kiskonu hännästä tai ''silittäny'' eli lyöny päätä :D) ja muuten kiertää kaukaa koko ipanan.
  Itsehän sie kissasi parhaiten tunnet, mutta itse pitäisin tuota ainakin aikasta turhana ostoksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoki on pari kertaa siinä pinnasängyssä äitiyspakkauksen päällä nukkunu. Se voi olla, että meilläkin kissat jättää sen rauhaan ,mutta en halua ottaa sitä riskiä ettei vauva saa henkeä:/

   Ei me meinata tuota ostaa, kun tosiaan on niin kallis.. Kysyn jonilta jos se tekis jonku tuollaisen:)

   Poista
 5. Ostaa eläinkaupasta tuommosta suihketta, mitä suihkutetaan huonekaluihin yms. karkottaa kissat niistä. Meillä ainakin toiminu ku kissa alko verhoja kynsiin ja roikkuun niissä. Suihkutin tuota ainetta keran-pari päivässä niin pysy poissa. Sitten se oppi siihen että ne verhot haisee pahalle, niin kohta ei ennää tarvinnu laittaa ainetta ollenkaan :)
  Sen niminen aine ko "Get off spray Cat and Dog Repellent"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiltu on ja toimi hetken, mutta sitten ei enää:D

   Jonin siskon kissa, joka on monesti meillä kylässä ei edes hetkeksi vältelly niitä paikkoja, vaan alko nuolemaan sitä ainetta (jopa siitä purkista suoraan). Eli se ei toimi kaikkiin kissoihin:D

   Poista
 6. Tiedätkö niitä "old school" 90-luvun vaunujen hyönteissuojia? Meillä on äidillä kaksi kissaa, ja sinne kärkyttiin huuto.netistä kaksi sellasta, eipä enää kumpikaan tullut pinniksen tyynylle ja peitolle hempeilemään :) Ne on aika "jäykät", eli kun toinen kissa ei tajunnut heti niiden olemassaoloa, ja hyppäsi päälle, niin jousti vain sentin verran, eli ei vauvalla mitään hätää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä..Hmm täytyypä tutkia netistä lisää!:) Kiitti vinkistä:))

   Poista
 7. Laitat vaan raa'asti ne kissat pois sieltä makkarista. Mutta älä yhistä sitä siihen vauvaan eli siis kissat heti pois makkarista,kun vauva ei oo vielä ees syntyny, jolloin kissat ei voi yhistää sitä vauvaan. Meillä koirat joutu makkarista pois ennekö vauva synty, koska vauva tulee kuitenkin nukkumaan sängyssä vieressäkin niin en halunnu koirien olevan sängyssä. Eläin on kuitenkin ELÄIN ja pärjää hyvin lattiallakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin me päätettiin loppujen lopuksi tehdäkkin. Olis hankala koko ajan hätistellä niitä pois siitä jos imettää yms. yöllä.

   Tänään saavat vielä nukkua meidän vieressä ja sitten joutuvat ulkopuolelle. :D

   Poista

Jätähän kommenttia käynnistäsi, kiitos:) <3