maanantai 22. lokakuuta 2012

Rv 30+1

Apua jo nuin paljon viikkoja!! Mihin ihmeeseen tämä aika oikein katoaa. Enää noin 10 viikkoa, niin meillä on pieni täällä <3 En malttais odottaa.

Pieni uneksija

Lapsia on tarkkailtu pitkiä aikoja kohdussa ultraäänitutkimusten avulla ja heidän on todettu näkevän unia nukkuessaan. Niin tulokset ainakin tulkitaan, sillä lapsen silmät liikkuvat samalla tavalla kuin aikuisilla REM-unen aikana. Olisi hauska tietää, mistä he uneksivat...
Lapsi alkaa kerätä ihonalaista rasvakerrosta, ja uloin ihokerros on lähempänä vaaleanpunaista kuin punaista. Lapsi ei todennäköisesti ole vielä kääntynyt pää alaspäin, mutta se on mahdollista jo nyt.


Nestettä joka puolella

Ovatko jalkasi turvoksissa? Etkö enää saa sormuksia sormeen? Tässä vaiheessa ei ole epätavallista, että kehoon alkaa kertyä nestettä. Keho tuottaa jopa 50 prosenttia aiempaa enemmän verta ja kehon nesteitä raskauden aikana voidakseen täyttää lapsen tarpeet. Osa tästä nesteestä tihkuu kehon kudoksiin. Kun kasvava kohtu painaa lantion laskimoita, verenkierto kehon alaosassa heikkenee. Neste kerääntyy sääriin ja jalkateriin, jotka turpoavat. Tämä ei yleensä ole vaarallista, mutta terveydenhoitaja mittaa varmuuden vuoksi verenpaineesi jokaisella neuvolakäynnilläsi.
Mitä asialle voi tehdä? Älä istu jalat ristissä! Se haittaa verenkiertoa entistä enemmän! Pujota sormukset ketjuun ja kanna niitä kaulassasi. Lisäksi voit juoda runsaasti nestettä, vilkastuttaa verenkiertoa liikkumalla enemmän ja levätä jalat nostettuina ylös!" libero.fi


Tyttö on ollut jo muutaman viikon pää alaspäin ja toivottavasti ei enää käännykkään. Tosin kylkiluihin kohdistuvat potkut käy välillä vähän kipeää:D Hikka on myös monesti <3

Itellä on ollut ihan ok olo paitsi nyt kipeänä ei todellakaan. Vie ihan kaikki voimat tämä flunssa! En oo viikkoon nukkunu, ku yskin, niistän ja yritän jotenki saada henkeä. Oksentelen vieläkin aamuisin joskus ja päivisinkin saattaa paha olo yllättää:/ Mutta kyllä tämän kaiken kestää, kun tietää mitä ihanaa saadaan meidän elämään.

Ei oo turvottanu vielä ja mahakaan ei edes huomaa takaapäin. Raskausarpia ei oo vielä tullut..saa nähdä selviänkö näin helpolla:D Hmm.. mitäs muuta?

Neuvolalääkärissä käytiin viikko sitten ja kaikki oli niinkuin pitääkin. Laitan illalla tarkemmat tiedot tänne ylös.

Harjoitussuppareita tulee tosi paljon ja muutama kipeäkin. Pitää ottaa rennommin.Käytiin viikonloppuna Oulussa kaveripariskunnan tykönä ja tietty kummipoikaa kattomassa. Oli mukavaa, vaikka olinkin aika kipeä koko ajan. Käytiin Oskarin Kellarissa syömässä ja oli hyvää. Pojat kävi sitten "muutamalla" ja tulikin vasta pilkun jälkeen kotiin..:D

Tänään oon yrittäny levätä, että jaksan taas olla 4 päivää töissä. Kaupassa tosin pitäis käydä, vaikkei millään jaksais..


<3:llä: Mirella

10 kommenttia:

 1. Kohta on pieni jo maailmassa<3

  VastaaPoista
 2. oii sulla ei oo enää kauheasti ooteltavaa, vaikka eikös ne pisimmät viikot ala nyt ;D
  kasvaako teän pieni käyrien mukaan vai onko hieman alakäyrillä? ku minusta tuntuu että sinun massu on ihan kauhean pieni :o (ku vertaan semmosiin jotka on suunnilleen sinun kans samoilla viikolla) :)
  ite oottelen ja toivon semmosta kauhean kokosta mahaa, joka ei varmana loppuajasta ole yhtään mieleinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!:D Voi olla, että nämä 10 viikkoa menee vähän hitaammin:D

   Käyrien mukaan mennään:) Mulla on kohtu taaksepäin kääntynyt, eli se maha on enempi tuolla sisällä..on aika tukala olo välillä..:/

   En muutenkaan liho, vaikka söisin paljonkin, niin ehkä se pätee nyt raskaudenkin aikana. Kaikki tuo maha mitä on, niin on vauvaa.. ei ylimääräistä paljon:D

   Toisaalta sellanen jättimasu ois kiva:) Ja kyllähän tämä ehtii vielä kasvaa:D

   Poista
  2. joo voi olla varmasti aika tuskasta oottelua tämä loppu aika, varsinki joulukuun alusta lähtien ;D

   mulle sanottiin ultrassa että mulla on eteenpäin kallistunu kohtu..

   ole onnellinen ettet liho! :D ja varmana inhottavaa ko kaikki sisuskalut ihan kasassa sen kohdun kallistumisen takia :(

   Poista
  3. Ja kohta me mietitään, että on ikävä masua :D

   Tuleekohan se sitten enempi esille jos on eteenpäin kallistunu kohtu..jotenki vois näin ajatella:) joko sulla muuten näkyy vauvamasu?:)

   heh:D kuitenki turpoan hulluna näitten viimeisten kuukausien aikana:D

   Poista
 3. Mulla tuli raskausarvet muistaakseni vajaa 2vk ennen synnytystä. Luulin selvinneeni ilman mutta nöööy.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eikä:D Käyköhän mulle samalla lailla:D

   Poista
 4. Mua ärsyttää kun mulla nää sun päivitykset ei päivity tohon lukulistalle! :-( Mutta siis voi sun massus on ihana<3 Ja sun raskaus on menny niin nopeeta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, outoa:/

   Hih, kiitti <3 No niin on! Tosi nopeeta!:D

   Poista

Jätähän kommenttia käynnistäsi, kiitos:) <3